411002125 353046084120362 9145069181175142472 N

Balhalla: Dansen op live folkmuziek in Gent

Balhalla is een vzw die op regelmatige basis folkbals organiseert op een vaste locatie in Gent. Het is onze missie om zo veel mogelijk mensen te introduceren tot de wondere wereld van de balfolkmuziek en -dans. Door onze lage ticketprijzen en dansinitiaties houden we onze evenementen laagdrempelig en dus toegankelijk voor iedereen.

Ongeveer maandelijks organiseren we een bal in het Paulushuis in Gent. Voorafgaand aan het bal wordt steeds een dansinitiatie gegeven voor mensen die nog niet thuis zijn in de balfolk. De avond wordt steevast afgesloten met een jam waarop iedereen die een instrument kan bespelen, welkom is.

Balhalla staat in het balfolkmilieu intussen gekend voor onze gezellige, intieme, warme dansavonden. Ook geprikkeld? Kom dan zeker eens langs en beleef een avond vol ontspanning en positieve, muzikale energie.

Eerstvolgende evenementen

Geen toekomstige evenementen
Bekijk alle evenementen

Over ons

Balhalla bestaat uit een vaste kern van 4 jonge mensen die van balfolk houden. In coronatijden ontstond het idee en verlangen om een bal te organiseren. In 2022 sloegen Michael, Corneel, Dries en Margot uiteindelijk de handen in elkaar en richtten ze samen Balhalla vzw op. Ons eerste bal vond plaats in juni 2022, met succes, waarna er nog vele andere konden en zullen volgen.

Elk evenement wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd om ook een handje toe te steken, eenmalig of op regelmatige basis? Neem dan contact met ons op via vrijwilligers@balhalla.be. We hebben shifts voor zowel dansers als luisteraars. Daarbovenop houden we rekening met de wens om de dansinitiatie, het einde van het bal of de jam mee te doen naast je shift(s).