Balfolk met Drøn en Duo De Schepper-Sanczuk

Op pinkstermaandag 20 mei ontvangen we twee groepen: Drøn en Duo De Schepper - Sanczuk. Tussen de bals is er een potluck, waarbij iedereen wat te eten meebrengt om te delen en gezamenlijk op te eten. Wij zorgen voor voldoende drank aan de bar. Bestek en borden zijn niet aanwezig en brengen jullie dus best zelf mee. Er is ook geen mogelijkheid voorzien om eten op te warmen of gekoeld te bewaren.

Dron Ddss

Praktische informatie

Wanneer
Waar
Paulushuis
Patijntjestraat 27
9000 Gent
Programma
  1. Deuren open
  2. Initiatie
  3. Drøn
  4. Potluck
  5. Duo De Schepper - Sanczuk
  6. Jam
  7. Einde

Drøn

Dronn Solo

Pepijn (16), Klaas (20) en Hannelore (17) zijn 3 jonge folkmuzikanten die elkaar leerden kennen op een stage bij Toon Van Mierlo en Pascale Rubens. Toen ze vorig jaar meededen aan de eerste editie van What The Folk?!, werden ze betoverd door elkaars manier van spelen en besloten ze samen de groep Drøn te vormen. Ondertussen mochten ze al optreden op Daffodil festival en tijdens de Heuvelsvenstage.

Duo De Schepper-Sanczuk

Duo De Schepper

Violiste Anouk Sanczuk en gitarist Florian De Schepper vormen samen het Duo De Schepper-Sanczuk. Allebei groeiden ze op in een familie waar folkmuziek veel aandacht kreeg. Als tieners waren ze vaak aanwezig op concerten en folkfestivals in Vlaanderen. Zo startten ze ook op jonge leeftijd hun eigen band op (Bogus & Falafel) en speelden ze op heel wat podia. Later leerden Anouk en Florian elkaar kennen in de groep Broes waarmee ze ondertussen al 13 jaar spelen op folk- en jazz podia in Europa en daarbuiten.

In 2015 ontstaat het idee om een nevenproject te beginnen: een duo van gitaar en viool. Door hun studie van jazz en klassieke muziek aan het conservatorium tasten Anouk en Florian de grenzen af van wat folk allemaal kan zijn. Elementen uit onder andere Balkanmuziek, Braziliaanse volksmuziek en Ierse folk zijn terug te vinden in de muziek die ze spelen. Ondertussen nam het duo reeds 2 albums op waarin ze een groot gamma van folkmuziek brengen, soms met up-tempo en energieke nummers, soms met lyrische, intieme melodieën.