Balfolk met Duo du Balcon

Donderdag 15 februari zijn jullie welkom in het Paulushuis te Gent (Patijntjestraat 27), gelegen op 5 minuten wandelen van het station Gent-Sint-Pieters.

Voorverkoop is sterk aangeraden, we achten de kans op nog tickets aan de kassa klein.

Praktische informatie

Wanneer
Waar
Paulushuis
Patijntjestraat 27
9000 Gent
Programma
  1. Deuren open
  2. Initiatie
  3. Bal
  4. Jam
  5. Einde

Duo du Balcon

398339081 728701648687991 2441908167340250464 N

Duo du Balcon is een duo bestaande uit de gebroeders Congrega, die al zo'n tien jaar in de wereld van volksdansen en traditionele muziek duiken. En al vier jaar lang laten ze ons "funkttish" en "bluesurka" dansen in dit sprankelende gitaarproject. Gelegen tussen Ierse klanken en rockspirit, geaccentueerd door energieke riffs of "Floydiaanse" passages, heeft dit kleine duo een heel universum om je te helpen ontdekken via een dansvloer...

Het is de grote medeplichtigheid van de twee broers die aan de oorsprong ligt, maar ook hun gemeenschappelijke verlangen om muziek te spelen met Ierse klanken, beïnvloed door de ritmes van traditionele Franse dansen en rockriffs.

Dit Neo Trad Gitaarduo heeft zichzelf de missie gegeven om bals, concertzalen en bars in Frankrijk en elders te bezoeken om een ​​goed humeur te verspreiden en te laten zien dat je met twee snaarinstrumenten zoveel mogelijk geluid kunt maken, evenveel als een traditionele line-up met accordeons, draailier, doedelzakken en andere krachtige instrumenten!